Novidata
Image default
Business / Business Services

Dak lekkage voorkomen

 

Om een flinke rekening uit de weg te gaan is het belangrijk om er vroeg bij te zijn als uw dak een lekkage heeft. Een lekkage aan een dak kan namelijk enorme schade aan uw huis aanrichten. In het ergste geval moet uw huis dan bouwtechnisch gerepareerd worden. Hoe vroeger u er bij bent, hoe minder ernstig de schade. Als u er vroeg bij bent zult u ook minder geld verliezen als gevolg hiervan. Naarmate u vaker onderhoud uitvoert zal de kans op lekkage afnemen. Ook kunt u af en toe wat punten langsgaan om te checken of alles goed loopt.

Schade voorkomen

De eerste tip is om regelmatig even door het huis te lopen. Vaak is dan namelijk zichtbaar of er sprake is van een beginnende lekkage. Dan ziet u namelijk wat verkleuring of spikkels op uw plafond of muur. Vooral op zolder is het belangrijk om te kijken. Ook als er bijvoorbeeld stormen of harde regenbuien zijn geweest moet u even checken dat er geen schade is toegebracht. Nogmaals, hoe eerder u er bij bent, hoe minder schade. Check dus regelmatig of er geen zichtbare lekkages zijn.

Jaarlijkse controle

Aan te raden is om minstens een keer per jaar (hoe vaker hoe beter, maar jaarlijks is een goede vuistregel) een erkende loodgieter langs te sturen die even kan kijken naar uw situatie. Deze is getraind in het opsporen van lekkages en kan een beginnend lekkage gelijk opmerken en verhelpen. Ook op deze manier kan verholpen worden dat een beginnend lekkage veel schade toebrengt.

 

Als schade aan het dak vroeg genoeg opgemerkt wordt kan men een ernstig lekkage uit de weg gaan. Er is dan namelijk nog geen sprake van een lekkage, maar als er niks gedaan wordt aan de schade zal dit wel een lekkage worden. Vermoedt u schade aan uw dak te hebben? Schakel nu gelijk een loodgietersbedrijf uit regio Zoetermeer in en verhelp vandaag uw sanitaire probleem nog.