Novidata
Image default
Business / Business Services

EKH.nl: Wet en regelgeving rondom hijsen en heffen

Bij EKH.nl is het onze nummer één prioriteit om hijsen en heffen veilig te maken. Daarom zijn er speciale voorschriften opgesteld als het gaat om diverse hijs- en hefmiddelen. In onze werkvoorschriften vindt u diverse handelingen die vereist zijn bij de keuring van diverse hijs- en hef gereedschappen. Deze werkvoorschriften worden regelmatig veranderd door ontwikkelingen in de techniek waardoor de hijs- en hefmiddelen blijven voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Wilt u zeker weten dat uw bedrijf uitstraalt dat u staat voor veiligheid? Wordt dan lid van EKH Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen. 

Keuren van hijsgereedschappen door EKH.nl

Bij EKH.nl zorgen de keurmeesters ervoor dat de hijsgereedschappen regelmatig gekeurd worden. Hierdoor verkleinen wij de kans dat er een ongeval kan plaatsvinden. Wij keuren deze gereedschappen al sinds 1939 gezien het wettelijk verplicht is om hijsgereedschappen te keuren op hun veiligheid. Elk product wordt tenminste één keer per jaar gekeurd door één van onze deskundige keurmeesters die allen een waardig diploma hiervoor hebben. Als een gereedschap of middel voldoet aan alle eisen, dan krijgt een middel een EKH-keurmerk. Dit keurmerk mogen bedrijven ook gebruiken als zij lid zijn van de EKH.nl en hun gereedschappen hebben laten keuren. De verantwoordelijkheid voor een EKH keurmerk wordt bij iedere werkgever gelegd. Het is niet verplicht om een keurmerk te hebben maar met een keurmerk straalt u wel uit dat veiligheid bij u, voor zowel uw werknemers als uw klanten, op nummer één staat. Ook biedt u hiermee de geschikte invulling op uw wettelijke zorgplicht als werkgever.

Keurmeester worden bij EKH

Ook kunt u ervoor kiezen om keurmeester te worden bij EKH. Wij bieden diverse opleidingen aan tot EKH-keurmeester. Hierbij zit een verschil tussen een opleiding tot EKH Kraankeurmeester en als EKH Keurmeester Hijs- en hefgereedschappen. Als u eenmaal uw diploma heeft gehaald, dient u zich iedere vijf jaar te hercertificeren en aanwezig te zijn bij de terugkomdagen. U kunt natuurlijk niet zomaar met de opleiding beginnen, hiervoor moet u wel zelf al enige jaren ervaring hebben in het werken in de hijs- en hef branche. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website.