Novidata
Image default
Business / Business Services

Technische gassen in de metaalbewerking

Technische gassen in de materiaalbewerking

In de lasertechniek worden de technische gassen voornamelijk gebruikt voor de materiaalbewerking. Onder de productietechnische aspecten is de lasermateriaalbewerking ten opzichte van de processen gekenmerkt door de hoge product-, proces- en productieflexibiliteit. Deze technische gassen kunnen namelijk helpen bij het behalen van hogere productiesnelheden en een betere bewerkingskwaliteit, dit gecombineerd met dalende kosten. In de laser-materiaalbewerking worden de hoge intensiteit en de bundelingsscherpte van de laserstalen gebruikt voor het boren, lassen, snijden, structureren, merken en oppervlaktebehandeling van de meest uiteenlopende materialen.

 

Wat houden technische gassen precies in?

Technische gassen worden, zoals eerder gezegd, gebruikt in de metaalbewerking. Maar daarnaast worden de technische gassen ook gebruikt bij de productie van veel bedrijven die werkzaam zijn in de metaalbouw, voedingsindustrie, glasproductie, elektronica, automotive branche of de gezondheidssector. Maar ook op hogescholen en in laboratoria wordt er gebruik gemaakt van technische gassen. Wat zijn voorbeelden van technische gassen? Nu we weten waar technische gassen voor dienen, is het belangrijk om te weten wat de technische gassen precies zijn. Technische gassen zijn bijvoorbeeld gassen als: argon, acetyleen, helium, propaan, koolzuur, stikstof, waterstof en zuurstof.

 

Toepassingen van technische gassen in de metaalbewerking

Zoals eerder gezegd worden de technische gassen gebruikt in de metaalbewerking. Maar welke toepassingen hebben de technische gassen precies in de metaalbewerking? Zo worden de technische gassen gebruikt bij het MIG/MAG lasproces. Dit proces is op te delen in twee technieken. Het verschil zit in het technische gas dat gebruikt wordt bij het lasproces. Zo wordt er bij het MIG lasproces gebruik gemaakt van inerte gassen. Bij het MAG lasproces wordt gebruik gemaakt van gassen die brandbaar, giftig of explosief zijn. Daarnaast worden de technische gassen gebruikt bij het solderen. Zo worden de technische gassen zowel bij het hardsolderen als het zachtsolderen ingezet. Technische gassen hebben dus diverse toepassingen in de metaalbewerking.

https://www.westfalengassen.nl