Novidata
Image default
Gezondheid

Wat is een tennisarm en hoe genees je die?

Heb je regelmatig last van je arm na het tennissen? Of voel je een zeurende pijn in je elleboog wanneer je andere racket sporten beoefent? Dan kan het zijn dat je een tennisarm krijgt. Deze blessure is helaas niet zo gemakkelijk genezen, maar met de juiste behandeling en rust kan je er wel van afkomen. In dit artikel vertellen we alles over tennisarmen en hoe je ze het beste kunt genezen!

Wat is het precies?

Wat is een tennisarm? Een tennisarm is eigenlijk niet meer dan overbelasting van de spieren en pezen in je arm. Dit komt vaak door het vele tennissen of andere racket sporten die je beoefent. Wanneer je steeds maar weer dezelfde beweging met je arm maakt, kan dit leiden tot pijn in de elleboog of bovenarm. Deze pijn gaat vaak gepaard met stijfheid en een zeurende aanhechting in de elleboog. Helaas is een tennisarm niet zo gemakkelijk genezen, maar met de juiste behandelingen kan je er wel van afkomen.

hoe genees je er van?

De beste manier om een tennisarm te genezen is door veel rust te nemen. Dit betekent dat je voorlopig geen tennis of andere racket sport moet spelen totdat de klachten verdwenen zijn. In sommige gevallen kan het nodig zijn dat je fysiotherapie of manuele therapie krijgt om de pijn in je arm te verminderen. Wanneer de pijn erg erg is, kan het ook nodig zijn dat je een kortdurende kuur met corticosteroïden krijgt. Dit is een sterk medicijn dat de pijn snel kan verminderen, maar het is niet bedoeld voor langdurig gebruik.

We hopen dat dit artikel je wat meer inzicht heeft gegeven in tennisarmen en hoe je ze kunt genezen! Wanneer je last blijft houden van pijn in je arm of elleboog, raadpleeg dan altijd een arts of fysiotherapeut. Zij kunnen je verder helpen met de behandeling van je tennisarm.