Novidata
Image default
Gezondheid

Dry needling in Veenendaal bij sportblessures

Wanneer u regelmatig last heeft van pijnlijke of stijve spieren, kan dry needling in Veenendaal hiertegen de geschikte behandeling bieden. Ook na operaties of ongelukken is dit een mogelijkheid. De behandelmethode wordt dus vooral bij spiergerelateerde klachten ingezet en in het bijzonder wanneer er spierknopen (pijnlijke verhardingen die niet meer kunnen ontspannen) aanwezig zijn. Voor dry needling in Veenendaal bent u aan het juiste adres bij Fysiotherapie Beatrixpark, de grootste praktijk van de omgeving. In deze praktijk worden ook andere behandelingen zoals manuele therapie en fysiotherapie bij diabetes gegeven.

 

Blessures waarbij dry needling kan worden ingezet

Niet zelden ontstaan spierknopen door intensief sporten. Ook in deze gevallen is dry needling in Veenendaal effectief gebleken. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat u middels deze behandelmethode wel veertig procent sneller herstelt. De methode kan onder andere worden ingezet bij knieblessures, enkelklachten, hamstringproblemen en blessures aan de achillespees. Ook andere blessures kunnen door deze in de omgeving van Veenendaal gevestigde fysiotherapeut worden behandeld.

 

 

Een behandeling specifiek gericht op pijnlijke spierknopen

Dry needling in Veenendaal richt zich specifiek op het aanpakken van de spierknopen. De gespecialiseerde fysiotherapeut die binnen deze praktijk werkzaam is, prikt de spierknoop met een naald aan, waardoor deze zich ontspant. Dit kan gevoelig zijn, omdat de spier uit reactie plotseling samentrekt. Wendt u zich toto Fysiotherapie Beatrixpark voor deze behandeling, dan zijn pijnklachten tot en met 24 uur na de behandelsessie in de meeste gevallen zeer waarschijnlijk.

 

Bewezen behandelingen door ervaren therapeuten

Dry needling in Veenendaal is heel iets anders dan acupunctuur. Voor de effecten van acupunctuur bestaan geen wetenschappelijke bewijzen en daarom valt die behandeling onder de alternatieve geneeskunde. Bij dé specialist in de omgeving van Veenendaal kunt u rekenen op wetenschappelijk geschoolde therapeuten met een schat aan ervaring. Behalve voor dry needling kunt u er ook behandelingen als manuele therapie en fysiotherapie bij suikerziekte ontvangen. Fysiotherapie bij diabetes betreft, in tegenstelling tot de meeste behandelingen, een groepsbehandeling.