Novidata
Image default
Business / Business Services

Het kiezen van het juiste intercomsysteem

 

Het is niet simpel om tussen het juiste intercomsysteem te kiezen bij een beveiligingsbedrijf. Vaak is er namelijk wel een beste keuze en zijn de andere intercomsystemen wat minder geschikt. Het juiste systeem kiezen is niet makkelijk omdat er heel wat factoren zijn die bijdragen aan het wel of niet geschikt zijn van een intercomsysteem. Hier onder worden wat factoren besproken die men kan gebruiken voor de keuze van het juiste intercomsysteem.

Het aantal aanbelpunten

De eerste en waarschijnlijk meest belangrijke afweging die gemaakt moet worden bij het kiezen van het juiste intercomsysteem is het aantal aanbelpunten. Wordt het systeem geïnstalleerd in een flat, in een bedrijf of in een individuele woning? Voor al deze toepassingen zijn verschillende intercomsystemen gewenst. Bij een flat is het namelijk belangrijk dat er zowel verschillende aanbelpunten als verschillende terminals zijn. Niet iedereen moet natuurlijk zomaar binnen kunnen komen; dat is de reden dat er een intercomsysteem wordt geïnstalleerd.

Draadloos of met draad?

Afhankelijk van de plek waarop u het intercomsysteem wil installeren kan het kiezen voor een systeem met of zonder draad heel lastig zijn. Deze twee verschillende systemen brengen ook verschillende installatiekosten met zich mee. Vaak is een draadloos systeem duurder te installeren maar dit is afhankelijk van het aantal aanbelpunten en de afstand tussen het aanbelpunt en de rest van het systeem. Hoe meer aanbelpunten, hoe relatief goedkoper een draadloos systeem vaak wordt. Dit hangt dan natuurlijk af van de afstand tussen de aanbelpunten, hoe langer die is, hoe relatief goedkoper het draadloze systeem wordt. Deze keuzes zijn vaak lastig te maken omdat draden meer installatie nodig hebben dan draadloze systemen. Daarom kunt u dit het best overleggen met een expert van een beveiligingsbedrijf.

Wilt u toch liever een degelijk slot voor op uw voordeur? Kijkt u in dit geval eens naar de mogelijkheden bij https://topslotenmaker.nl/slotenmaker-den-haag/. 

Hopelijk helpen deze criteria u een beetje bij het kiezen van het juiste soort intercomsysteem. Als u het nog steeds lastig vindt kan het wijs zijn contact op te nemen met een beveiligingsbedrijf. Zij hebben alle kennis in huis om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

https://arendbeveiliging.nl/