Novidata
Image default
Business / Business Services

Dynamische prijzen Bol. com

Dynamische prijzen op Bol.com

Het succes van Bol.com in Nederland is zonder precedent. De zeven miljoen reguliere bezoekers bewijzen elke dag de levensvatbaarheid van dit internet verkoopplatform. Het succes van Bol.com is te verklaren uit de hevige concurrentie tussen de vele honderden zakelijke aanbieders die alles op alles zetten om kwalitatief goede producten met uitstekende service en lage prijzen aan te kunnen bieden. Aanbieders worden gerankt op service, kwaliteit, levertijden en prijs. Hoe lager de prijs voor een product, hoe hoger de ranking van de aanbieder en hoe makkelijker deze te vinden is. Aanbieders proberen zich door dynamische prijzen op Bol.com in de positie van goedkoopste aanbieder te manoeuvreren, in de hoop extra verkopen te kunnen noteren.

Repricer om op Bol.com op geautomatiseerde manier prijzen aan te passen

In hun streven naar een goede ranking voeren sommige aanbieders met een hoge frequentie prijswijzigingen door. Dit noopt andere aanbieders tot het voortdurend surveilleren van de productprijzen van de concurrentie en direct te reageren op doorgevoerde prijswijzigingen. Deze dynamische prijzen zijn een belangrijke kostenpost voor aanbieders. Niet alleen is de marge lager, maar ook het wijzigen van de productprijzen zelf is een kostbare activiteit. Het elke keer wijzigen van productprijzen kost substantieel veel tijd. Daarnaast moet elke prijswijziging worden gecontroleerd op fouten. Om deze kosten te drukken en het risico op fouten te verkleinen kan op Bol.com repricer software worden toegepast. Deze software berekent op basis van een geavanceerd algoritme snel, eenvoudig en foutloos nieuwe prijzen op basis van een aantal zelf in te voeren parameters en op basis van de productprijzen die concurrenten op Bol.com hanteren. Door op Bol.com repricer software toe te passen verloopt er haast geen tijd tussen het constateren van een prijswijziging van een concurrent en het zelf doorvoeren van de geautomatiseerde prijzen op Bol.com.

Meer verkopen op Bol.com door de dynamische prijzen

Door de snelle reactietijd van repricer software van Vleks.com kan met de dynamische prijzen op Bol.com een belangrijk concurrentievoordeel worden behaald. Met repricer worden op geautomatiseerde wijze prijzen op Bol.com aangepast, zonder fouten en precies op de manier zoals is ingegeven. Doordat de software eenvoudig in het gebruik is, is er geen belemmering om de software vaak op te starten en kunnen de internet ondernemers die op Bol.com de repricer software gebruiken gemakkelijk, op geautomatiseerde wijze prijzen op Bol.com aanpassen en hun ranking verbeteren.

https://www.vleks.com/bol-com-repricer/