Novidata
Image default
Business / Business Services

Wat houdt een LED armatuur nou eigenlijk in?

De termen LED verlichting en/of LED lampen hoor je tegenwoordig steeds vaker. Veel mensen maken de overstap van hun huidige verlichting naar LED lampen. Maar wat houdt een LED armatuur nou eigenlijk in? Is LED verlichting echt zo goed, en zo ja: waar zit het hem verschil in? In dit artikel gaan we meer aandacht besteden aan de reden waarom LED armaturen tegenwoordig zo populair zijn. Want wat betekend LED nou eigenlijk? En hoe goed is het daadwerkelijk?

De opbouw van een LED lampje

LED armaturen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Dit zijn: de behuizing, draadverbinding, reflector, de halfgeleiderkristal, het aambeeld, de ondersteuning, het frame, de afgeplatte zijde, de anode en de kathode.

Een LED is een elektronische component, een halfgeleidercomponent die licht uitzend wanneer er stroom (elektrisch) in de doorlaatrichting doorheen loopt. Deze diode word ingebouwd in een kleine doorzichtige behuizing. Deze dient tevens als lens en deze is slechtst enkele millimeters groot.

Waarom kiezen voor een LED armatuur?

Led armaturen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zo veel mijn zijn ondertussen al overgestapt op LED, dat we niet meer zonder kunnen. Veel mensen gebruiken een LED armatuur in hun huis, maar je ziet ook vaak dat bedrijven de overstap maken naar LED lampen. Waarom? Omdat dit enorm veel geld bespaard! De aanschaf van LED verlichting is natuurlijk niet goedkoop, maar op jaarbasis zal dit aanzienlijk schelen in de kosten! LED verlichting is namelijk energiezuinig en dat zal je merken aan het prijskaartje van de energierekening.

De gloeilamp en TL verlichting wordt langzaamaan steeds minder, en steeds vaker hoor je dan ook van bedrijven dat zij van TL of de gloeilamp, overstappen naar LED armaturen. Het grote voordeel voor bedrijven is dat zij ook nog in aanmerking kunnen komen voor de EIA! Voor meer informatie daarover en over LED armaturen, klik je hier.

http://www.zone-atex.nl/led-armaturen/