Novidata
Image default
Business / Business Services

Van papier naar digitale loonstroken

De technologie staat nooit stil. Dankzij de alsmaar verder gaande innovatie op technologisch vlak kunnen steeds meer bedrijven hun processen efficiënter en effectiever uitvoeren, wat goed is voor de productiviteit en uiteindelijk de omzet en/of de winst. Maar naast de bedrijfsvoering verandert de gang van zaken ook mee aan de hand van de ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen. Denk aan het inklokken via een computer in plaats van de uren op een papier invullen, of het houden van gesprekken via Skype in plaats van in de traditionele vergaderruimte. Ook de loonstrookjes veranderen mee.

Net als veel andere administratieve en secundaire activiteiten wordt ook de salarisstrook gedigitaliseerd omdat dit simpelweg goedkoper is en een heleboel voordelen met zich meebrengt. Naast dat het simpelweg heel handig is om zo nu en dan snel op je telefoon te kunnen kijken hoeveel je nu ook al weer verdiend hebt in plaats van een grote, chaotische folder door te moeten bladeren, heeft het ook een boel andere voordelen. Voor de werkgever is het bijvoorbeeld kostenbesparend; er worden geen printkosten meer gemaakt, er hoeft geen gefrankeerde enveloppe meer verzonden te worden. Een maandelijkse gefrankeerde brief kost per werknemer toch al gauw 10 euro, dus hier kan goed op bespaard worden. Bovendien is het sneller: een brief is al gauw 2 dagen onderweg, terwijl een online variant in één tel verzonden is.

Een werknemer heeft ook voordelen bij het krijgen van een digitale loonstrook. Hij kan gemakkelijk alles inzien en bijhouden, gemakkelijk vergelijken (door in één tabblad de loonwijzer te openen en in de ander de loonspecificatie) en bovendien raak je een digitale kopie minder snel kwijt dan een geprinte versie, die soms per ongeluk bij het oud papier beland. De salarisverwerking op deze manier heeft dus een boel voordelen en het is ook beter voor het milieu en niet alleen voor het bedrijf.

http://www.cbbs.nl/