Novidata
Image default
Business / Business Services

Soorten en kosten gaashekwerk

Er zijn verschillende soort gaashekwerken wat ook allemaal eigen gaashekwerk prijzen met zich meebrengt. Alle soorten gaashekwerk en de kosten die hiermee samenhangen lees je in dit artikel. Dit zorgt ervoor dat je precies weet welke soort je nodig hebt voor jouw situatie en wat dit ongeveer zal kosten.

 

Soorten gaashekwerken

Er wordt een onderscheid gemaakt in tuin- en harmonicagaas, kleinvee gaas en ongediertegaas. Als je je tuin wil omheinen kan je het beste gaan voor tuin- en harmonicagaas. Dit soort gaas is het stevigste en hoogst. Het tuingaas is goedkoper dan harmonicagaas maar ook minder sterk. Allebei deze soorten gaas zijn standaard verkrijgbaar in de kleuren groen en zwart. Vaak is het ook mogelijk om het gaas in een andere kleur te laten coaten, wel tegen een meerprijs.

 

Het kleinvee gaas is het meeste geschikt om een omheining mee te maken voor dieren zoals geiten en schapen. De soorten gaas die het meest voorkomen zijn kippengaas, dassengaas, schapengaas, volieregaas en konijnengaas. Kippengaas het hiervan het goedkoopste en dassengaas is de duurste variant. Het gaas kan helemaal tot de grond worden geplaatst zodat de dieren niet onder het gaas door kunnen ontsnappen. Door schrikdraadapparatuur op het hek aan te sluiten voorkom je dat het vee tegen het hekwerk aan gaat schuren.

 

Wil je mollen, ratten en muizen buiten houden dan kan je kiezen voor ongediertegaas. Dit gaas heeft een maaswijdte van 5x5mm zodat er niks tussendoor kan. Om dit gaas tegen mollen te gebruiken plaats je het horizontaal onder je gras. Hierdoor zullen ze niet meer boven de grond komen en gaan ze op zoek naar een plek waar dit wel kan, buiten jouw grasgazon.

 

Kosten van gaashekwerk

De kosten van gaashekwerk hangen af van het soort gaas en natuurlijk de afmetingen. Ook de bewerking speelt mee in de prijs. Het dierengaas is het goedkoopste gaas met een prijs tussen de €23 en €120 voor een rol met 25 keer een meter. Ook kan je het dierengaas op een houten paal monteren. Deze palen hebben een van tussen de €3 en €10. Het harmonicagaas heeft een prijs van tussen de €62 en €93. De palen die hier bij horen kosten tussen de €20 en €25. Wil je extra door een bovenbuis toe te voegen dan betaal je daar nog eens €25 tot €45 extra voor.