Novidata
Image default
Business / Business Services

Regenwaterfilters en regenwatersystemen

Om een goed regenwatersysteem te hebben heeft men ook een goed regenwaterfilter nodig. Dat is om de levensduur van het systeem en alle huishoudelijke apparaten die erop zijn aangesloten te verlengen. Een regenwaterfilter maakt opgevangen hemelwater weer bruikbaar, maar niet per se drinkbaar. Dat hoeft echter ook niet. Wat vooral belangrijk is is dat het gebruikt kan worden om kraanwater te vervangen. Dat gaat dan om als vervanging te dienen tijdens een wc doortrekken of om een wasmachine te kunnen voorzien van waswater.

Een regenwaterfilter kan zodoende het regenwater omzetten tot een milieuzuinig product dat men keer op keer kan hergebruiken aangezien het met bakken uit de lucht blijft vallen. Als u dus een rendabel regenwatersysteem wenst kunt u daarvoor een of meerdere van onze regenwaterfilters kopen.

Regenwaterfilters in soorten en maten

De regenwaterfilters die u bij ons kunt kopen zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er die men in een wateropslagput kan monteren. Er zijn er die men vlak voor een waterreservoir kan plaatsen en er zijn er die men er boven installeert. Een regenwatersysteem kan daarnaast aangesloten worden op een normaal filter, een Varitank filter of juist een pre-tank filter wat ondergronds gemonteerd kan worden. Het doel is bij allen hetzelfde. Het zorgt ervoor dat vuil tegengehouden wordt en dat er schoon water voor toekomstig gebruik opgeslagen kan worden. Door te kiezen voor bio-filters kan men op een natuurlijke wijze filteren zoals het ook in de natuur gebeurt. Of men kan fijnfilters aan een aftappunt bevestigen om een extra reinigingstechniek toevoegen. Hierdoor kan men extra fijne deeltjes eruit halen indien dat gewenst is. Zo kunnen regenwaterfilters zorgen voor goede kwaliteit hemelwater om te kunnen hergebruiken.

Andere gerelateerde onderdelen

Er zijn nog andere onderdelen voor een regenwatersysteem die men kan toevoegen naast een regenwaterfilter. Denk aan regenwaterputten of tanks waar men het in kan opslaan. En de nodige hoeveelheid regenwaterpompen.