Novidata
Image default
Business / Business Services

Goede bedrijfshalverlichting laat u toch ook over aan Schreder Industry Lighting?

Schréder is hét pluspunt in bedrijfshalverlichting. Met name op gebied van veiligheid, welzijn en concurrentievermogen op het werk. Geen enkele bedrijfshal is hetzelfde. Maar of het nu gaat om de automobielindustrie, de metaal- en elektrotechnische industrie, het magazijn of de logistiek – mensen werken overal. Het juiste licht zorgt voor hun veiligheid en versterkt hun persoonlijk welzijn. Als verlichting ook in het dagelijkse gebruik efficiënt is, wordt licht een echte succesfactor.

Bedrijfshalverlichting meer dan alleen licht

Bedrijfshalverlichting in productieruimten moet in de eerste plaats veilig en foutloos werken mogelijk maken. Voor de lichtoplossing betekent dit dat een voldoende lichtsterkte met een hoge uniformiteit en zo min mogelijk reflecties en schaduwen een basisvereiste is. Hoe ingewikkelder de taak, hoe meer en beter het licht nodig is. Naast de algemene verlichting zijn er ook speciale precisiewerkstukken nodig om het werk op de werkplek vlot te kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd moeten de armaturen zelf worden uitgerust voor bijzonder veeleisende omgevingen met warmte, koude, stof of vocht. Passende beschermingsklassen en materialen zorgen voor een adequaat en duurzaam gebruik in industriële toepassingen. In de levensmiddelenindustrie gelden bijzonder strenge voorschriften met hoge hygiëne- en kwaliteitsnormen. Verlichtingsconcepten die gericht zijn op de mens gaan een stap verder dan louter normatieve specificaties. Dynamisch, biologisch effectief licht zorgt voor meer welzijn voor de medewerkers door het gebruik van lichtkleuren ter ondersteuning van de concentratie en regeneratie.

Magazijn & logistiek

In magazijnen moet elke ruimte goed gebruikt worden. Dit leidt tot smalle gangpaden met soms zeer hoge planken aan beide zijden. Het lijdt geen twijfel dat hoogbouwmagazijnen praktisch en economisch zijn, maar moeilijk te verlichten. Licht dat gelijkmatig over het hele oppervlak wordt verdeeld is hierbij van uiterst belang. Daarmee wordt ervoor gezorgd dat producten met voldoende hoge verticale verlichtingssterktes gemakkelijk herkenbaar zijn. Omdat de opslagzones meestal slechts kortstondig gebruikt worden, is ook de integratie van sensoren een optie. Intelligente oplossingen die detecteren wanneer medewerkers zich in de gangen bevinden en de verlichting automatisch regelen bespaart geld. In logistieke zones met vorkheftruckverkeer ontmoet de mens de machine en het interieur de buitenwereld. Het verlichtingsontwerp moet rekening houden met mogelijk daglicht en voldoende zicht om de veiligheid op het werk voor heftruckchauffeurs en medewerkers te garanderen.

Neem gerust contact op met het team van Schreder Industry Lighting voor een lichtplan op maat.