Novidata
Image default
Business / Business Services

Dit moet je weten als je je IPhone wilt laten repareren

Als je problemen ondervindt, is dat hoe dan ook bijzonder vervelend. Het is immers een duur apparaat. Gelukkig is er veel te doen aan de meeste defecten, waarvan we aan het eind van dit artikel ook nog een paar rechtstreeks zullen behandelen, goed te repareren. Dit repareren kun je het beste láten doen, zoals we later nog zullen betogen. Eerst gaan we echter even kijken naar waarom het laten repareren de voorkeur heeft boven het kopen van een nieuwe IPhone.

 

Waarom laten repareren verstandig is

Het belangrijkste voordeel van het laten repareren, is dat het simpelweg erg goedkoop is vergeleken met het kopen van een nieuwe IPhone. In sommige gevallen, bij kleine reparaties, ben je slechts enkele euro’s kwijt, terwijl het kopen van een nieuwe IPhone je (zeker bij de nieuwste modellen) enkele honderden euro’s kost. De baten zijn echter hetzelfde: een goed uitgevoerde reparatie zorgt ervoor dat je mobiel weer werkt als vanouds. Verder levert het kopen van een nieuwe smartphone veel gedoe. Je moet immers alles (zoals foto’s en nummers) overzetten, al je apps opnieuw downloaden en, in het geval van een simlock, ook aan iedereen je nieuwe nummer doorgeven. Omdat er daarnaast niet een nieuwe smartphone geproduceerd hoeft te worden, kun je het tot slot ook nog eens als de meest milieuvriendelijke optie beschouwen.

 

Waarom je beter niet zelf kunt repareren

Je kan ook besluiten om niet bij iemand langs te gaan om je IPhone weer te repareren, maar zelf aan de slag te gaan. Je zal echter wel begrijpen dat dit in veel gevallen niet zo goed uitpakt. Een IPhone is immers een ingewikkeld apparaat en het repareren ervan vergt dan ook de nodige kennis. Dit doe je dan ook niet zomaar even zelf, net zoals je als leek niet zomaar een operatie op een levend wezen uit kan voeren. Je loopt dan het risico dat je juist nog meer kapot maakt. Mocht je wel een echte techneut zijn en denken dat je de reparatie zelf kunt doen, dan kleven er alsnog wat andere nadelen aan het zelf repareren van je IPhone. Ten eerste ben je er simpelweg een hoop tijd aan kwijt. De telefoon moet in veel gevallen immers helemaal uit elkaar gehaald worden, en dat met de nodige voorzichtigheid. Een deel van de tijd en moeite zit daarnaast ook in het zoeken en vinden van de juiste materialen om de reparatie mee uit te voeren. Deze materialen kosten bovendien gewoon geld, waardoor het idee dat het zelf repareren van je IPhone zowat kosteloos is niet opgaat. Goede herstelbedrijven geven vaak ook garanties. SmartphoneRepairs geeft bijvoorbeeld 12 maanden garantie op de reparatie en de vervangen onderdelen.

 

Wat er mogelijk kapot kan zijn aan je IPhone

Op basis van het vorige, kun je dus het beste de reparatie door iemand anders laten doen, die voldoende kennis én ervaring heeft. Dit laatste heeft er ook mee te maken dat er tal van verschillende defecten mogelijk zijn. De meest voorkomende is zonder twijfel het kapotte scherm, dat meestal veroorzaakt wordt door het laten vallen van de smartphone. Bij een reparatie van een gebroken scherm gebeurt het volgende: zowel het glazenscherm als de LCD-display worden vervangen, waarna alles weer uitstekend werkt en er voortreffelijk uitziet. Andere defecten die je Ihpone op kan lopen, zijn bijvoorbeeld een kapotte behuizing (waardoor een scherm ook eerder breekt) of een kapotte accu (waardoor de batterij niet meer op wil laden of de telefoon om de haverklap uitvalt). In beide gevallen worden de defecte materialen, dus de behuizing of de accu, vervangen.

 

 

http://www.smartphonerepairs.be/