Novidata
Image default
Business / Business Services

De auto’s van mijn werknemers volgen: waarom?

Voorheen was het volgen van auto’s enkel voorbehouden aan overheidsinstanties, om zodoende criminelen op te kunnen sporen. Dit is tegenwoordig echter lang niet meer het geval. Met behulp van een GPS volgsysteem is het tegenwoordig namelijk zeer makkelijk voor zowel particulieren als voor bedrijven om een auto te kunnen traceren. Deze systemen kosten niet veel meer en zijn zeer eenvoudig in het gebruik.

Mag dit zomaar?

Het is niet de bedoeling dat je GPS trackers gebruikt om auto’s van vreemden te kunnen traceren. Wanneer een auto echter jouw eigendom is, mag dit altijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eigenaars van bedrijven die een heel wagenpark hebben, zoals taxibedrijven of transportbedrijven. Of voor particulieren, zoals ouders die de auto aan hun kinderen uitlenen.

Hoe kun je een auto traceren?

Het is op diverse manieren mogelijk om een auto te traceren. Zo kun je bijvoorbeeld de auto volgen met een GPS tracker. Dit is een klein kastje waar een GSP ontvanger met intern geheugen of een simkaart in zit. Dit soort kastjes worden in diverse uitvoeringen verkocht, met allen verschillende functies en verschillende prijzen. Het meest gangbare apparaat is een GPS systeem met een simkaart module. Wanneer je jouw auto wilt traceren, stuur je een sms bericht naar het GPS systeem, waarna je een sms van het systeem ontvangt met daarin de positie van de auto.

Welke mogelijkheden zijn er

Wanneer je een auto wilt traceren, zijn er diverse mogelijkheden. Een partij die je hierin op weg kan helpen, is Global TrackMarks (GTM). Deze organisatie beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van rittenregistratie, fleetmanagement en iedere andere vorm van wagen(park)beheer. Met state of the art systemen is het daardoor mogelijk om een heel wagenpark op ieder willekeurig moment te kunnen traceren. Meer weten over auto’s traceren? Bekijk de mogelijkheden op de website van GTM.

 

https://www.globaltrackmarks.nl/