Novidata
Image default
Bedrijven

Wat voor vragen worden er gesteld bij het theorie examen voor de scooter?

Om scooter te mogen rijden moet je in bezit zijn van een geldig bromfietsrijbewijs, dit is het rijbewijs AM. Om dit rijbewijs te halen moet je slagen voor zowel het praktijkexamen als het theorie examen. De grootste valkuil van mensen is toch het theorie examen, maarliefst drie van tien mensen slaagt bij de eerste poging. Vaak zakken mensen voor het examen omdat er geen goede voorbereiding was geweest, door een slechte voorbereiding kom je natuurlijk voor een verrassing te staan bij het examen. Bij een goede voorbereiding hoort ook kennis over de vragen, daarom staan de vormen waarin de vragen gesteld kunnen worden hieronder. Door dit goed door nemen ga jij je scooter theorie halen!

Sleepvragen

Op het examen kunnen sleepvragen worden gesteld, bij deze vragen is het de bedoeling dat je cijfers naar de juiste plaatsen sleept. Voorrang vragen worden vaak in deze vorm gesteld. 

Ja of nee vragen

Deze vragen spreken erg voor zich, het is namelijk de bedoeling om ja of nee te antwoorden op een vraag, bijvoorbeeld of je de lichten aan moet zetten terwijl je door een tunnel heen aan het rijden bent.

Invulvragen

Wanneer je een invulvraag krijgt komt er een toetsenbord in beeld, met dit toetsenbord moet je antwoord gaan geven op de vraag die gesteld wordt. 

Meerkeuzevragen

Bij de meerkeuzevragen is het de bedoeling dat je meerdere antwoorden gaat geven, er kan bijvoorbeeld gevraagd worden voor welke voertuigen je allemaal een rijbewijs nodig hebt. 

Hotspotvragen

Hotspotvragen zijn vragen waar plaatjes of afbeeldingen bij horen, bij deze vragen moet je verwijzen naar de afbeelding die bij de vraag hoort. 

Enkele sleepvragen

Bij enkele sleepvragen is het de bedoeling om een vinkje te slepen naar de plek waar hij hoort, deze vorm van vraagstelling wordt vaak gebruikt bij het verlenen van voorrang. 

 

Gerelateerde artikelen

Een elektricien inhuren om een ‚Äč‚Äčelektrisch systeem in een nieuw huis te installeren

Verlichting aan laten leggen in de woning

Heb je een kortsluiting of een probleem. Schakel een elektricien in!