Novidata
Image default
Bedrijven

Dit zijn de voordelen van een rolsteiger

Steigers worden tegenwoordig steeds meer gebruikt. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in de bouwsector, maar ook door schilders, schoonmakers en stukadoors. Steigers worden steeds meer gebruikt omdat ze een aantal voordelen hebben en het werk een stuk makkelijker en veiliger maken. Tegenwoordig wordt en bij veel klussen ook geadviseerd om een steiger te gebruiken. Als je een steiger gaat gebruiken dan moet je er wel een gebruiken die geschikt is voor de werkzaamheden die je gaat verrichten. Doe daarom dus goed onderzoek naar welke steiger je nodig hebt of vraag advies aan iemand die er veel vanaf weet. Het gebruiken van de onjuiste steiger kan gevaarlijk zijn en nare gevolgen hebben. 

Extra veilig werken

Een rolsteiger is gemakkelijk op te bouwen en het kan worden ingezet voor intensief gebruik. Bij het inzetten van deze stellage is het wel belangrijk om een aantal vragen te stellen voordat je van start kunt gaan met de werkzaamheden. Tijdens de opbouwende fase van de steiger, is het belangrijk om te weten hoe hoog de stellage moet worden opgebouwd om de klus goed te kunnen realiseren. Is er nog voldoende bewegingsruimte en staat de steiger nog stabiel op de ondergrond. Zet de wielen van de steiger goed vast zodat de steiger niet verplaatst, zo kan er niks gebeuren. Je moet je ook afvragen hoe breed het werkplatform is.

Twijfels om een rolsteiger in te zetten 

Twijfel je of het inzetten van een rolsteiger wel de moeite waard is? Een geschikte stellage vinden voor alle klussen is lastig. Maar je moet wel gaan voor de beste kwaliteit, dit is zo omdat klussen met een steiger veel risico’s heeft. Bij het werken met een steiger werk je op hoogtes en daar horen veiligheidsmaatregelen bij. Veiligheid staat altijd voorop. Zodat de gezondheid geen schade oploopt. Een goede rolsteiger is makkelijk te verplaatsen en dat maakt de klus een stuk toegankelijker.

 

Gerelateerde artikelen

Een elektricien inhuren om een ‚Äč‚Äčelektrisch systeem in een nieuw huis te installeren

Ervaren tolk in Nijmegen gezocht?

Heb je een kortsluiting of een probleem. Schakel een elektricien in!