Novidata
Image default
Sport

Dit doet een fysio bij een sportmassage

Een fysio doet bijna dagelijks sportmassages. Vaak voor sporters die deze behandeling nodig hebben om hun lichaam in balans te brengen na een blessure of fysieke inspanning, maar ook voor mensen met pijnklachten. Naast fysiotherapie is sportmassage ook onderdeel van de loopbaanbegeleiding van sporters en wordt gebruikt om herstellende sporters terug op peil te brengen, zodat ze weer optimaal kunnen presteren.

Waarom een sportmassage?

De massage is niet alleen bedoelt voor sporters, al zou je dat misschien wel meteen denken door de naam. Ook mensen die fysiek zwaar werk verrichten of fysieke inspanningen leveren, kunnen baat hebben bij sportmassage. Bovendien is deze massagevorm ook erg geschikt voor sporters die net na een blessure nog fysiek zwaar bezig moeten zijn.

De behandeling is bijzonder effectief omdat een fysio gespecialiseerd is in het lichaam en de spier-skeletstelsels, waardoor er meteen fysiek fouten gecorrigeerd kunnen worden. Daarnaast kan massage op fysiotherapie niveau zorgen voor een versnelde helingsproces en pijn vermindering bij sporters die net onder behandeling staan of fysiek fouten hebben die kunnen helpen om blessures te voorkomen.

In eerste instantie wordt er gebruik gemaakt van langzame, diepe massagebehandelingen waardoor de spiervermoeidheid en -pijn verminderd wordt. Ook zorgen deze ritmische bewegingen voor een fysiologische activering van het lichaam, waardoor er al snel fysieke verbetering optreedt en sporters weer op peil kunnen raken om fysiek fouten te voorkomen.

Handig om te weten wat je moet doen na een sportmassage

Het lichaam laat afvalstoffen vrij, die na het masseren naar buiten komen. Het is dan een goed idee om veel water te drinken. Hierdoor kunnen de afvalstoffen snel uit je lichaam verdwijnen. Aangezien fysiotherapie tevens onderdeel is van loopbaanbegeleiding, kan een sportmassage ook fysieke inspanning activeren of fysiek fouten corrigeren. Sportmassage kan dus fysiotherapie op niveau zijn, maar ook een middel voor sporters om weer fysiek foutloos te presteren en blessures te voorkomen.