Novidata
Image default
Zorg

Bedplassen bij uw kinderen als probleem in de regio Schiedam

Het probleem dat uw kinderen nog steeds bedplassen in de regio Schiedam kan opgelost worden in de Praktijk voor Speltherapie Schiedam. Tenminste als het bedplassen geen fysieke oorzaak zoals blaasproblemen heeft. Bij een mentale oorzaak, bijvoorbeeld stress, kan speltherapie een mogelijke oplossing bieden.

Hoe kan speltherapie bedplassen verhelpen?

De Praktijk voor Speltherapie Schiedam kan het probleem van bedplassen bij uw kinderen verhelpen aan de hand van – u kan het al raden – speltherapie. Maar wat is speltherapie juist? Speltherapie heeft drie verschillende vormen. In de eerste vorm zal de therapeut samen met het kind in een spelkamer worden geplaatst. Het kind zal gedurende een bepaalde tijd mogen spelen met allerlei speelgoed dat in de kamer ligt. Het zal hierbij nieuwe inzichten verwerven en bepaalde gevoelens uiten. De therapeut gaat hierop in en gaat mee in het verhaal, waardoor eventuele diepere mentale problemen naar boven komen drijven. Wanneer die problemen komen bovendrijven kan er samen met de ouders naar een oplossing of plan gezocht worden. Een tweede vorm is spelobservatie. Hierbij wordt het kind alleen in een spelkamer geplaatst en geobserveerd door de therapeut. Op basis van die observaties worden tips gegeven en een plan opgesteld.  Een derde vorm is een gezinssessie. Het kind wordt samen met het gezin in de spelkamer geplaatst. Door het samenspel te bekijken kan aan de hand van advies het contact met het kind bevorderd worden. Het voordeel van speltherapie is dat mentale problemen kunnen komen bovendrijven. Naast bedplassen kunnen dus ook diepere problemen opgelost worden.

Vraag een intakegesprek aan

Twijfelt u nog of de Praktijk voor Speltherapie Schiedam een oplossing kan bieden voor het probleem van bedplassen bij uw kinderen? Bent u niet zeker of speltherapie wel werkt? U kan altijd een afspraak maken voor een intakegesprek. Dit is niet alleen gratis, maar ook nog eens volledig vrijblijvend. U kan dus achteraf nog steeds beslissen om niet over te gaan tot speltherapie.

https://www.speltherapieschiedam.nl/