Novidata
Image default
Bedrijven

Verlichting aan laten leggen in de woning

Elektricien Purmerend kan u helpen bij bijvoorbeeld het aanleggen van verlichting. BIj het aanleggen van een nieuwe verlichting betaal je per lichtpunt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kiest om alleen je gang te willen verlichten of misschien wil je buitenverlichting aanleggen, het is ook mogelijk dat je een nieuwbouwwoning aan het bouwen bent en je dus de gehele woning wilt voorzien van nieuwe lichtpunten. Je kan zelf precies kiezen waar deze lichtpunten komen zodat je ervoor kan zorgen dat je woning zo sfeervol mogelijk maar ook zo praktisch mogelijk wordt verlicht. De kosten van het aanleggen van buitenverlichting kunnen tussen de €100 en €300 liggen, dit hangt echter heel erg af van de omvang. Kies je ervoor om je verlichting volledig nieuw aan te leggen dan kan je het beste rekening houden met zo’n €2000.

Een nieuw stopcontact nodig of een verplaatsen?

Een elektricien kan ook helpen met kleinere klussen zoals het aanleggen of verplaatsen van uw stopcontacten. Heb je bijvoorbeeld een nieuw keukenapparaat gekocht en heb je daarvoor een nieuw stopcontact nodig in je keuken dan kan een elektricien je daarbij helpen. Maar ook bijvoorbeeld het laten plaatsen van een buitenstopcontact of het verplaatsen van een stopcontact die u heeft maar omdat u bank daar komt het net niet handig uitkomt. De kosten van het plaatsen van een nieuw stopcontact kost gemiddeld zo €150 voor een binnen stopcontact en ongeveer €250 voor een stopcontact buiten. De kosten van het verplaatsen van een stopcontact liggen rond de €100.

Aan de slag met de meterkast

Een meterkast wordt niet alleen gebruikt voor het checken van de hoeveelheid elektriciteit die je gebruikt. Je kan de kast ook gebruiken om groepen in het huis aan of uit te zetten, nieuwe groepen toevoegen of een kortsluiting te lokaliseren. Het belangrijkste is dat de meterkast goed is ingedeeld. Grote apparaten zoals de wasmachine hebben hun eigen groep in de meterkast. De rest wordt opgevuld met kleinere apparaten zoals de lampen en stopcontacten. Tegenwoordig hebben elke vier groepen een eigen aardlekschakelaar. Een gemiddeld huishouden in Nederland heeft ongeveer 9 groepen nodig voor het elektriciteitsgebruik.