Novidata
Image default
Aanbiedingen

Back to school: kaft je boeken in zes stappen

Back to school: kaft je boeken in zes stappen 

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Tijdens de vakantie heb je kunnen genieten, werken en uitrusten. Je kunt fris beginnen aan een nieuw schooljaar. Wellicht ben jij al begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Heb je alle schoolspulletjes al in huis gehaald? Nieuw schriften, potloden, etuis en kaftpapier kan natuurlijk niet ontbreken. Het kaften is een eenvoudige klus, als je eenmaal weet hoe het werkt. Wij helpen jou graag een handje bij het kaften van jouw boeken. De kaft maakt het leren niet alleen leuker, maar voorkomt ook de nodige beschadigingen. Kaft jouw boeken in zes stappen. 

 

  1. Aan het begin bekijk je welke boeken gekaft moeten worden. De boeken met een zachte kaft zijn vaak lastiger te kaften. De harde boeken zijn gemakkelijk om te kaften. Denk bij het kiezen van de boeken niet alleen aan de bescherming, maar ook aan de uitstraling. Een boek met een kaft geeft jou meer motivatie om te studeren. 

  2. Vervolgens gaan we aan de slag met het echt werk: het kaften. Je slaat een boek open en legt deze op een uitgerolde rol met kaftpapier. Leg het boek in het midden en zorg dat je aan beide kanten ongeveer vijf centimeter overhebt. Deze vijf centimeter gebruik je uiteindelijk om het boek te voorzien van een strakke kaft. De kleinere boeken kunnen wellicht over de breedte worden gelegd, voor een perfect resultaat. Op deze manier bespaar je ook nog eens een hoop kaftpapier. 

  3. Je hebt inmiddels een stukje kaftpapier afgeknipt. Vouw dit afgeknipte stukje precies door midden. Op deze manier heb je een vouwlijn in het midden van het kaftpapier. Dit is makkelijkere tijdens het kaften van jouw boeken. Als je het boek midden op de vouwlijn legt, dan houd je aan beide kanten de vijf centimeter speling over. 

  4. Vervolgens wordt het tijd om de kaft om het boek aan te brengen. Dit doe je door de randen naar binnen toe te vouwen. Houd hierbij rekening met een open en gesloten boek. Het boek moet naderhand nog wel gebruikt worden. De kaft zal strakker om het boek zitten, wanneer deze dicht zit. Zorg er dus voor dat je het boek kaft, als deze dicht is. Bij de rug van het boek knip je een strookje schuin in. Je begint breed en eindigt vervolgens op de breedte van de rug van het boek. De uitgeknipte stukje vouw je naar binnen onder het boek. 

  5. Nu de kaft er om heen is gevouwen, kan je de kaft gaan vastplakken. Het is belangrijk om enkel plakbank op het kaftpapier aan te brengen en niet op het boek zelf. Wanneer je plakband om het boek plakt, dan beschadig je het boek. Dat is natuurlijk erg zonde. De randen en hoeken kunnen worden voorzien van een extra laagje plakband of tape. De zwakke punten worden hierdoor verstevigd.

  6. Het kaftpapier heeft een leuke uitstraling en de nodige bescherming aan jouw boek gegeven. Je zit van de buitenkant nu lastig welk boek gekaft is. Om vanaf de buitenkant je boeken te kunnen herkennen, maken we gebruik van Lucky Labels. Op deze labels kan je naam van het boek noteren. Je weet nu altijd welk boek je uit je tas of kast haalt. Je bent nu helemaal klaar om naar school te gaan!

 

https://luckylabels.nl/