Novidata
Image default
Aanbiedingen

Snelle recepten voor onverwacht bezoek

Stel je voor: je hebt een rustig dagje en geniet even van een vrije ochtend. In je oude kloffie sta je van een lekker kopje thee te genieten, je oog valt op de kalender en je ziet dat je tóch bezoekers verwacht. Oeps! Geen zorgen, want het overkomt de beste. Heb je onverwacht visite en weinig tijd? In dit artikel vind je de snelste recepten.

 

Het simpele dipje

Heb je nog wel toastjes in huis, maar geen dipjes meer? Geen probleem, want in een handomdraai heb je een heerlijke hummus gemaakt. Pak een blik kikkererwten uit de voorraadkast, spoel deze af en laat ze even uitlekken. Pak vervolgens een pureermachine en laat je creativiteit stromen. Zo maak je met wat bietjes een zoetere dip, maar met tomaten en ui kom je ook al een heel eind. De basis van hummus bestaat uit kikkererwten waardoor je eigenlijk alles kunt toevoegen.  

 

Wrapjes

Een van de snelste borrelhapjes is misschien wel te maken met een pakje wraps. Een lekker wrapje vraagt namelijk niet veel tijd en aandacht. Bovendien kun je ze met slechts drie ingrediënten maken: wraps, kruidenboter en rucola. Rol de wrap, snijd in kleine rolletjes en voeg een satéprikker toe voor versteviging. Voilá! Goed bereid kost maar even tijd. 

 

Bananenbrood 

Het hele internet staat vol met recepten voor bananenbrood. Dit heerlijke recept is eigenlijk meer cake dan brood. Omdat het daarnaast ook nog eens makkelijk te maken is, vonden we dat het toch een plekje moest krijgen in deze tekst. Het enige wat je namelijk nodig hebt zijn bananen, eieren en havermout. Hiermee vorm je een goede basis voor het broodje. Heb je toevallig ook nog kokosrasp in huis? Hoewel de cake ook lekker is zonder dit ingrediënt geeft het wel net iets meer smaak. Minder gezond, wel lekker. 

 

De mooiste bakvormen

Het beste advies wat we kunnen geven is natuurlijk om een paar cakemixjes in huis te halen. Wil je (voor een volgende keer) extra goed voorbereid zijn op onverwachts bezoek? Kies dan voor een van de mooie bakvormen van Baktotaal. Hier vind je niet alleen de standaard rechthoekige vorm die meestal voor een cake gebruikt wordt, maar ook een breed assortiment aan andere vormen. Wie toe is aan iets anders kan dus eens een kijkje nemen op Baktotaal.nl.

https://www.bouwhuis.com/