Novidata
Image default
Business / Business Services

Ontwerp je eigen spullen

Het maken van eigen spullen is voor velen een droom, zij zien graag hun eigen dingen tot stand komen. Zij kunnen bijvoorbeeld zelf kleren maken en willen dan ook hun eigen stijl delen met anderen. Dit zorgt voor een groot aanbod met verschillende spullen. Ook het ontwerpen is voor velen best lastig, dit kan zijn omdat zij hun idee niet goed kunnen realiseren op papier. Zij hebben niet de vaardigheden om goed te tekenen of om deze digitaal te ontwerpen. Voor het digitale ontwerpen zijn er genoeg cursussen te volgen en kan dit aangeleerd worden, zo wordt het hebben van een eigen lijn met spullen toegankelijker voor een groter publiek.

Het is ook steeds meer mogelijk om echte eigen producten te maken, denk hierbij aan het 3d printen. 3D printen zorgt ervoor dat materialen veranderen in producten. De techniek van het 3d printen is aan het groeien en er wordt steeds meer mogelijk. Waardoor het voor mensen steeds aantrekkelijker wordt om te beginnen met 3d printen. Een 3d printer is niet meer zo duur als een aantal jaar geleden, dit maakt het mogelijk om thuis alles te maken. Een 3d print wordt aan de hand van een ontwerp gemaakt, deze dient dan wel in de juiste software gemaakt te worden, zodat de printer deze precies kan lezen. 

Het grootste gedeelte van de 3d prints wordt gemaakt met kunststoffen, deze stoffen zijn makkelijk te gebruiken omdat de printer de materialen eerst smelt. Dit zorgt ervoor dat er verschillende kunststoffen gebruikt kunnen worden, ook het combineren van deze stoffen zorgt ervoor dat de designs beter en meer divers worden. Maar andere materialen kunnen ook worden gemaakt, zo ook hout, dit kinkt gek maar dit is een combinatie van kunststoffen en houtvezels. De wood technologie zorgt ervoor dat het materiaal zelfs naar hout ruikt.

https://www.3dfilament.supplies/nl/