Novidata
Image default
Bedrijven

Hoe zorg je voor een langere levensduur van je automaatbak

Een auto heeft natuurlijk allemaal verschillende onderdelen, veel van deze onderdelen hebben ook regelmatig onderhoud nodig zodat de auto er voor een langere tijd mee door kan. Er zit ook een verschil in auto’s, zo zijn er handmatige auto’s en automatische auto’s en ook zitten er verschillen in de onderdelen die in de auto zitten. In een automatische auto heb je namelijk een automaatbak, ook wel een automatische versnelling die je niet in een handmatige auto kan vinden. De automaatbak zorgt ervoor dat je niet hoeft te schakelen, vandaar ook de automatische auto. Maar ook een automaatbak heeft onderhoud nodig, zelfs al zeggen dealers van niet. Veel dealers zeggen dat een automaatbak geen onderhoud nodig heeft vanwege de levenslange olie die erin zit, maar ook deze olie wordt vies en je automaatbak zal slijten als je dit niet tijdig vervangt.

Flushen

Door te flushen kan je een automaatbak schoonmaken, flushen ook wel automaatbak spoelen genoemd kan je over het algemeen niet bij een normale dealer doen. Een dealer vindt dat de automaatbak niet schoongemaakt hoeft te worden door de levenslange olie, dit zeggen ze vooral omdat ze niet extra onderhoud aan je auto willen uitvoeren. Bij andere partijen kun je wel je auto flushen. Je auto zal gekoppeld worden aan een speciale machine die de automaatbak helemaal schoonmaakt en olie ververst, hierdoor gaat je automaatbak en ook je auto veel langer mee.

Extra onderhoud

Ook door ander onderhoud kan je zorgen dat je automaatbak en auto veel langer mee gaan, je kan bijvoorbeeld een grote beurt inplannen. Tijdens deze beurt controleert de garage je hele auto. Al je airbags, gordels, banden, motor en alle onderdelen hiervan, onderkant, vloeistoffen en meer worden allemaal zorgvuldig nagekeken. Door regelmatig onderhoud zal je minder problemen ervaren en zal je auto langer mee gaan.