Novidata
Image default
Business / Business Services

Het belang van goed onderhoud aan uw airco door Garage Geurtsen in Veenendaal

Waarom is het onderhoud van de airco van uw auto door garage in Veenendaal toch zo belangrijk? Hij doet het toch, zult u vast denken. Met de broeierige zomers ook in eigen land is het een goed idee om een slecht presterende airconditioningsysteem te laten repareren. Het liefst natuurlijk nog voordat u er afhankelijk van bent om zelfs de snelste ritten door de stad te overleven. Maar zelfs als uw airconditioningsysteem prima lijkt te functioneren, is het nog steeds belangrijk om regelmatig onderhoud te plannen – en ook voor uw verwarmingssysteem. In dit blog leest u waarom.

Garage Geurtsen Veenendaal helpt grote problemen voorkomen

Dankzij de garage in Veenendaal voorkomt u grote problemen als u ze het minst verwacht. U bent waarschijnlijk niet van plan om de verwarming een aantal maanden aan te zetten, maar geloof het of niet, het verwarmingssysteem van uw auto is verantwoordelijk voor het koelen van de motor van uw auto op warme dagen. En het aircosysteem speelt ook tijdens de koudere maanden een belangrijke rol. Het negeren van prestatieproblemen kan leiden tot dure reparaties achteraf. 

Leuk feit #1: de verwarming houdt de motor koel  

Het klinkt misschien vreemd, maar het motorkoelsysteem van uw auto is direct gerelateerd aan het verwarmingssysteem. Wrijving en verbranding van de motor produceren warmte tijdens de werking, en hoewel het grootste deel ervan via het uitlaatsysteem wordt afgevoerd, moet de resterende warmte ook worden afgevoerd. Een mengsel van water en antivries dat door het motorblok en de radiator circuleert, geeft de overtollige warmte af aan de atmosfeer, en op koude dagen kan die warmte ook naar de auto worden geleid om u en uw passagiers van warmte te voorzien. Zonder een goed functionerend verwarmingssysteem kan uw motor op een warme zomerdag oververhit raken en – in het ergste geval – volledig worden afgebroken.

Leuk feit nr. 2: de airco helpt bij het ontdooien van de voorruit

Op kille winterse ochtenden, wanneer u uw adem kunt zien, maar niet door uw voorruit kunt kijken vanwege een vervelend laagje vorst op uw ruiten, is uw airconditioningsysteem achter de schermen hard aan het werk. Door de luchtvochtigheid uit de lucht te halen, helpt de airco de voorruit te ontdooien, dus als u ’s morgens op koelere ochtenden in de winter merkt dat er problemen zijn met het ontdooien van de voorruit, is het hoog tijd om het aircosysteem op te laden of een controle op lekkages en schade uit te voeren.

De professionals van Garage Geurtsen hebben een speciale aircoservice, waardoor eventuele problemen in zomer of winter zo goed als voorkomen worden.