Novidata
Image default
Business / Business Services

GoudNL, taxatie en inkoop van goud

Goud was en is nog steeds een van de meest gezochte materialen ter wereld. De kans is groot dat u een gouden voorwerp, vooral sieraden, in uw familie hebt. Stel een oudtante van u is overleden en u heeft een gouden paar oorbellen en een horloge geërfd, maar dit heeft voor u geen emotionele waarde en eigenlijk zal het alleen maar verdwijnen in de kast. Dat is natuurlijk zonde.

Goud of zilver verkopen?

Een beter idee is om uw goud te verkopen, bijvoorbeeld bij GoudNL. Bij GoudNL taxeert en koopt men al uw goud, zilver, diamant, platina en luxe horloges. U kunt uw gouden voorwerpen voor een leuk prijsje verkopen en GoudNL kan dit goud weer hergebruiken, een win-winsituatie voor beide partijen. Nu werkt het verkopen van goud net iets anders als het verkopen van een “normaal” product. Bij goud heeft u namelijk te maken met de goudkoers, oftewel het spel van vraag en aanbod. Hoe meer vraag er is naar goud, des te hoger de goudkoers en andersom. Dit betekent dat de goudprijs elke dag, uur en minuut verandert. Verkoop daarom nooit gelijk uw goud als u ervan af wilt, maar houd de goudkoersen in de gaten en kies op basis daarvan het beste moment om uw goud te verkopen.

Gratis taxatie

Als u een goed verkoopmoment heeft gevonden, kunt u dus terecht bij GoudNL, gevestigd in Eindhoven. De inkoopprijzen van GoudNL zijn altijd gebaseerd op de actuele goud- en zilverprijs, die dagelijks en op ieder moment zijn te volgen op de website. Als u langskomt met uw goud zullen de experts dit goud taxeren. U kunt altijd meekijken tijdens deze taxatie, waarin wordt uitgelegd hoe dit werkt en hoe de medewerkers van GoudNL tot de inkoopprijs komen. U mag natuurlijk altijd vragen stellen over het taxatieproces, het inkoopproces, de waarde van goud, etc. Bij GoudNL wordt geprobeerd om de klant zo goed mogelijk in te lichten zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken en weet waar u aan toe bent.