Novidata
Image default
Auto's en Motoren

Een auto via het internet verkopen; hier moet je rekening mee houden

Ben je niet meer tevreden met jouw huidige auto? Of heb je een andere auto op het oog? Als je van jouw huidige auto afscheid wilt nemen, wil je dit uiteraard tegen een zo’n hoog mogelijke prijs doen. Maar, hoe doe je dat nou precies? Is het bijvoorbeeld mogelijk om jouw auto via het internet te verkopen? Ja, dat is zeker mogelijk, maar je moet wel rekening met enkele aandachtspunten houden.

Pas op voor koopjesjagers

Als je jouw auto online te koop zet, kun je al snel de nodige biedingen verwachten. De ervaring leert echter dat dit veelal (hele) lage biedingen zijn. Het advies is dan ook om dergelijke biedingen zoveel mogelijk te negeren. Als je het makkelijk voor jezelf wilt maken, kies je overigens het beste al direct voor ikwilvanmijnautoaf.nl. Via die partij kun je jouw auto online verkopen, waarbij je niks te doen hebt met onder meer koopjesjagers.

Zorg voor een correcte advertentie

Bij het online plaatsen van jouw auto moet je voor een zo’n uitgebreid mogelijke advertentie zorgen. Zorg er bovendien voor dat alle informatie in deze advertentie correct is. Ga niet liegen over bijvoorbeeld de staat van de auto of het reeds uitgevoerde onderhoud. Nee, zorg ervoor dat je de advertentie correct opstelt, zodat je hier in de toekomst geen gedoe mee kunt krijgen.

Pas op voor oplichters

Krijg je een héél hoog bod voor jouw auto? Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het ook in veel gevallen. Het advies is dan ook om op te passen met dergelijke hoge biedingen. Ook als je andere opvallende biedingen krijgt, is het aan te raden om scherp te zijn. Klik bijvoorbeeld nooit op een linkje dat door de bieder meegestuurd wordt. Voordat je het weet, zitten de oplichters al in jouw mobiele telefoon.

Met andere woorden: pas op voor oplichters. Via het internet kun je relatief makkelijk opgelicht worden, dus doe er alles aan om dit te voorkomen. Met dit in het achterhoofd is het sowieso aan te raden om voor een gespecialiseerde partij te kiezen. Via ikwilvanmijnautoaf.nl verkoop je jouw auto snel, veilig en voor een mooi bedrag!