Novidata
Image default
Business / Business Services

Draadglas bestellen

Wat is draadglas precies?
Draadglas is een bedraad glas waarin een metalen rasterwerk zit verwerkt. De metalen bedrading – met een dikte van ongeveer een halve millimeter – geeft extra kracht aan het glas. De draden worden in het glas gewalst. Deze glassoort is nog steeds populair en wordt toegepast in veel openbare ruimten en huizen. Overigens met dit glastype niet verward worden met twee andere soorten glas: gelaagd glas en gehard glas. Dit zijn namelijk andere glassoorten. Er worden doorgaans drie typen bedraad glas onderscheiden, namelijk het zogenoemde spiegeldraad, de Engelse draad en de brute draad. Spiegeldraad is glas dat goed doorzichtig is. Engels draad is glas dat licht gebobbeld, maar aan één kant glad is. Ten slotte is er bruut draad, dat gedeeltelijk doorzichtig is en kleine ribbels heeft. Laatstgenoemde glassoort wordt het meest gebruikt.

De pluspunten van draadglas
Wie bedraad glas koopt, profiteert van interessante voordelen deze glassoort te bieden heeft. Tot de belangrijkste pluspunten van draad glas behoren:

  • Een typisch en belangrijk voordeel van draadglas is de grote veiligheid. Door de bedrading valt dit glas niet in scherven uit elkaar, maar blijft samenhang vertonen. De scherven vliegen niet alle kanten op.
  • In openbare gebouwen is bedraad glas vooral populair vanwege de brandvertragende functie van dit glas. Onderzoeken hebben aangetoond dat de brand minstens twintig minuten vertraagd wordt door het glas. Bij brand is elke minuut belangrijk, dus kan bedraad glas levens redden.
  • Draadglas is vandaag de dag voordelig online te bestellen. Juist online aanbieders hanteren scherpe prijzen, omdat ze minder overheadkosten hebben en rechtstreeks via de groothandel kunnen leveren.

Voordelig draadglas online kopen
Profiteer ook van de pluspunten van bedraad glas en bestel deze glassoort nu in de door jou gewenste maten online bij Glaskoning. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd onze klantenservice bellen. Onze adviseurs helpen je graag verder!