Novidata
Image default
Electronica en Computers

Zo koop je de beste tekentablet

Zo koop je de beste tekentablet

De Beste tekentablet beschikt over een groot aantal functies. Als we kijken naar de professionele modellen dan beschikken zij vaak over een scherm. Hierop kun je bijvoorbeeld een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop laten weergeven. Je hoeft dan niet meer apart te tekenen en dan weer op de computer te bewerken. Wij raden je aan om ook op het label best getest te letten, want een tekentablet koop je vaak voor jaren. Soms kan het dus slim zijn om net wat meer te investeren, want veel mensen werken 5 tot 15 jaar met dit apparaat. Goedkopere modellen gaan bij veelvuldig gebruik vaak snel stuk. Uiteindelijk ben je dan meer kwijt als je dat over de jaren heen berekent.

Als je het echt professioneel wil gaan aanpakken dan raden we je aan om een tekentablet met ingebouwde computer te kiezen. Deze kun je los van de computer gebruiken en daardoor kun je ook overal inspiratie opdoen. Tevens is het ook makkelijk dat je hem dan ook buiten de deur mee kan nemen. Je kunt dan bij vrienden tekenen, maar ook als je onderweg bent met het openbaar vervoer.

Waarvoor kun je hem gebruiken?

Een tekentablet wordt gebruikt voor het digitaal maken van afbeeldingen, tekeningen en natuurlijk ook kunstwerken. Het voordeel daarvan is dat je geen resten hebt van gum sporen. Daarnaast kun je ook tot in de kleinste details werken. Je kunt op de meeste modellen in en uitzoomen en daardoor alles tot in de perfectie uitwerken. Dit kun je met een pen en papier vaak niet en dan moet je meerdere keren tekenen. Dit kost veel tijd en tijd is ook geld. Daarnaast kun je ook effecten via de computer geven aan de tekening die je niet met pen en papier voor elkaar krijgt. Kortom vele voordelen!