Novidata
Image default
Kinderen

Hoe luiers voor je baby te kopen?

Vanaf het moment dat vrouwen zwanger raken, beginnen vrouwen met het verzamelen en inslaan van spullen voor het kind dat in aantocht is. Behalve kleding en de benodigdheden in huis zoals bedjes en commodes, moeten ze ook in luiers voorzien. De huid van de baby heeft extra aandacht nodig omdat deze nog zo gevoelig is. Daarom moeten kersverse ouders, bedachtzaam zijn bij het kiezen van de juiste soort wegwerpluiers. Het grootste deel van de ouders heeft logischerwijs nog geen ervaring hiermee en beschikt nog niet over de kennis die nodig is om de juiste voorraad luiers in te slaan. Hoe beslis je? De volgende richtlijnen zouden je hierbij moeten helpen.

Koop niet een al te grote voorraad van het kleinste formaat

Je moet steeds grotere luiers kopen, omdat baby’s snel groeien en hun behoeften veranderen. Binnen 1 á 2 jaar werk je ongeveer toe naar volledige optrekluiers. Bovendien zal het lichaam tot op zekere hoogte negatief worden beïnvloed wanneer een baby te strakke luiers draagt; als er echter te grote luiers worden gekocht, kunnen ze in de toekomst nog steeds worden gebruikt.

Koop de luiers in kleine hoeveelheden

Voordat je kiest welke luier het beste is voor jouw kind, kun je advies inwinnen bij familie, vrienden of andere moeders om erachter te komen welke merken ze hebben geprobeerd en hoe ze deze hebben ervaren. Ook kun je meerdere samples van verschillende andere merken krijgen en deze uittesten bij jouw kind alvorens je deze in grote hoeveelheden inslaat. Als je toch besluit om groots in te slaan vanwege bijvoorbeeld een goede aanbieding in de winkel, moet je wel letten op de prijs/kwaliteitsverhouding. Het is niet verplicht om de prijs als het belangrijkste criterium te beschouwen, hoewel het vaak de voorkeur krijgt om naar de duurste te kijken omdat we geneigd zijn te denken dat dit het beste is voor het kind. Of het kind zich met de keuze op zijn gemak voelt, is de belangrijkste factor. Luiers zijn een geweldig hulpmiddel voor ouders, maar totdat onervaren ouders een goed beeld hebben van de hoeveelheid en de grootte van luiers, moeten ze ook rekening houden met de gezondheid van de baby, dat wil zeggen de kwaliteit en functionaliteit van de luiers. Let goed op allergieën wanneer je baby voor het eerst luiers gaat dragen. Ongeacht hoe goed de luiers zijn, bepaalde pasgeborenen kunnen allergieën ontwikkelen als gevolg van lichamelijke problemen.

Koop luiers op basis van lichamelijke ontwikkeling

Baby’s ontwikkelen zich in verschillende snelheden en hebben verschillende lichaamstypes vanwege genetica en voedingsgewoonten. Daarom moeten moeders luiers kiezen die de juiste maat en strakheid hebben en tijdig aanpassingen maken in samenhang met de fysieke ontwikkeling van de baby. Zorg ervoor dat je bij het verwisselen van luiers ze van tevoren een maat groter verwisselt, vooral bij het verwisselen van luiers voor grote of groeiende baby’s.