Novidata
Image default
Banen en opleidingen

Area Sales Manager Benelux LVT / Contract Carpet (Tiles)

Associated Weavers (AW) is een van de toonaangevende fabrikanten van getufte breedtapijten in Europa. We nemen graag het voortouw, zijn gepassioneerd door marketing en doen ons best om onze concurrenten voor te blijven. Om het assortiment vloerbedekkingen uit te breiden, zijn we onlangs begonnen met het leveren van luxe vinylvloeren (LVT) en tapijttegels, evenals onze kamerbreed tapijten. AW mag dan iets nieuws zijn op het gebied van LVT, maar dit heeft ons er niet van weerhouden om in slechts één jaar tijd drie prijzen in het VK te winnen, waarmee we de decoratie van de vloerenindustrie hebben gewonnen: “Beste vloermerk”, “Beste vloerenwebsite” en “Best Floor Retail Vitrinekast”. Tegelijkertijd zijn we “zeer tevreden” over de verkoopcijfers en de passie van onze retailpartners.

Functieomschrijving

Als regionaal verkoopmanager van de Benelux Economische Unie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van onze LVT-producten en de serie tapijt en vloertegels met contractclassificaties. Uw klanten zijn vloerenbedrijven, binnenhuisarchitecten, groothandels, projectontwikkelaars en (interieur) architecten. Onze producten worden uiteindelijk gebruikt in woongebouwen, winkels, restaurants, banken, scholen en openbare gebouwen, de praktijk van zelfstandige professionals, kantoren, hotels, familie gerunde hotels en B & B’s.

Je werkt samen met de LVT business development manager en de “soft floor” sales director om bedrijfsstrategieën te vertalen in specifieke actieplannen en verkoopdoelen.

U bepaalt de belangrijkste succesfactoren als leidraad voor uw actieplan om niet alleen het marktaandeel van AW in LVT en op maat gemaakte tapijten (tegels) uit te breiden, maar ook om dit doel vanuit een langetermijnperspectief te consolideren.

Als verliezer krijg je ruzie op de LVT-afdeling en de contractindustrie in plaats van de verkoopdoelen uit te dagen.

U wordt overal op de markt gezien, met veel aandacht voor de markt zodat u perfect kunt voldoen aan de verwachtingen van uw klanten.

Je wordt lid van een klein team van enthousiaste medewerkers, net als jij zijn het allemaal echte “ondernemers” die bereid zijn om de vrijheid en het gemak van de organisatie te gebruiken om succesverhalen te schrijven.

Voor LVT rapporteer je aan LVT Europe Sales and Business Development Manager. Voor contracttapijten (tegels) meldt u de “zachte vloer” aan de verkoopdirecteur.

U zorgt ervoor dat uw retailklanten onze producten perfect kunnen promoten. Je ondersteunt hen door producttrainingen te geven en door in-store oplossingen en tools aan te bieden. Ook uw andere klanten kunnen rekenen op professionele ondersteuning op het gebied van producttraining en informatievoorziening.

Profiel

  • Je hebt minimaal een bachelordiploma en verkoopervaring in de vloerenindustrie, bij voorkeur LVT.
  • Met uw doorzettingsvermogen en doorzettingsvermogen rondt u het verkoopgesprek van de specifieke order succesvol af.
  • Met uw kennis van de markt voor residentiële en commerciële vloeren en ervaring op dit gebied, zult u in staat zijn om uw vooruitzichten te bepalen en snel nieuwe bedrijven te ontwikkelen.
  • Je hebt het vermogen om zelfstandig te werken en gaat het initiatief niet uit de weg.
  • Je bent zelfverzekerd en sociaal. Je wordt een enthousiaste en ongeremde AW-ambassadeur en een gepassioneerde collega van het AW-team dat met je samenwerkt.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Frans. Duits kennen is een pluspunt.

Aanbod

U krijgt de verantwoordelijkheid en ruimte om uw “eigen bedrijf” te runnen.

Voor trainingen over onze producten, merken en concepten kunt u gebruik maken van onze eigen AW Academy. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling, daarom stellen wij graag een trainingspakket voor u op maat.

Wij zorgen voor aantrekkelijke salarissen, collectieve verzekeringen en hospitalisatieverzekeringen, onkostenvergoedingen en stijlvolle auto’s met gaspas.

Welkom bij een bedrijf met een persoonlijke stijl en een open en gezonde bedrijfscultuur. Als extraatje zorgt onze personeelsclub voor cultureel en sportief vermaak, vele uitgaansactiviteiten en een sfeervolle bistro die kan dienen als lunchruimte en ontmoetingsplek.

https://www.vindazo.be/vacatures/director-retail.html