Novidata
Image default
Woning en Tuin

Totaalkosten schuifdak

Denk je eraan om een schuifdak te kopen? Vergeet hierbij niet om rekening te houden met de kosten voor de installatie ervan, want dit is wat veel mensen vergeten. De kosten voor de installatie van een schuifdak kunnen nogal hoog oplopen afhankelijk van wanneer de woning gebouwd is.

Asbest in oude woningen

In oude woningen zit er vaak nog veel asbest in het plafond omdat het toen nog niet duidelijk was hoe schadelijk asbest is. Als er asbest in de plafond zit kan het schuifdak niet geïnstalleerd worden totdat het verwijderd is.  Het verwijderen van asbest is ook niet bepaald goedkoop omdat hiervoor ook een bedrijf moeten worden ingehuurd dat zich hierin specialiseert. In sommige gevallen moeten de bewoners vanwege de veiligheid de woning verlaten tot het asbest gehalte is gedaald, wat vrijkomt tijdens het verwijderen ervan.

Alle kosten berekenen

Laat dan ook eerst door het bedrijf alle kosten berekenen voor het schuifdak voordat je eraan beging. Het kan namelijk veel duurder uitpakken dan je zou denken. Bij de meeste bedrijven dat schuifdak verkopen is het dan ook mogelijk om een offerte aan te vragen voor de totaalkosten, waardoor je weet precies waar je aan toe bent.

vanbeem.nl

gardendreams.nl