Novidata
Image default
Dienstverlening

Noodverlichting en rookmelders aansluiten

Vanaf 2022 zijn rookmelders en is noodverlichting overal verplicht. Op dit moment zijn rookmelders en is noodverlichting alleen nog maar verplicht in nieuwbouw maar vanaf 2022 dus ook in bestaande bouw. Waarom dit moet heeft te maken met onze eigen veiligheid, dat klinkt niet zo heel gek. Mocht je dit niet hebben geïnstalleerd kan er een hoge boete op je deurmat komen.

Noodverlichting

Mocht er brand in je gebouw zijn dan kan je door de rookmelders en de verlichting vaak op tijd wegkomen. Mocht je dit niet hebben dan is zo een donker gebouw al gevaarlijker dan je misschien wel denkt. Mocht er nou brand zijn en je hebt deze verlichting niet dan is je gebouw best donker. Vaak kan je niet meer zien wat er voor je gebeurt of op de grond ligt. De kansen zijn best groot dat er iets kan gebeuren als je het zelf niet door hebt. Met deze verlichting is het ook makkelijker om de nooduitgang te vinden door middel van het groene bordje.

Dit ‘’groene bordje’’ blijft constant aan staan, ook al de netstroom uitvalt. Onze elektriciens in Utrecht hebben alle kennis over alle verschillende soorten regels en bordjes.

Rookmelders

Het plaatsen van een rookmelder zelf is niet de moeilijkste klus, maar er komen al veel vragen bij kijken als je alle verschillende regels komt te zien en ook nog alle verschillende rookmelders. De rookmelders plaats je bij de meeste woningen en gebouwen op het plafond, dit doe je omdat rook altijd omhoog stijgt. De rookmelders plaats je ook bij de uitgangen die naar buiten gaan. Maar ook hier kunnen verschillende soorten regels en afwijkingen aan verbonden zijn. Bijvoorbeeld als er meerdere uitgangen in het gebouw zijn. 

Verschillende rookmelders heb je ook, de meest voorkomende zijn de ionisatie rookmelder en de optische rookmelder.

Elektricien Utrecht 24/7 bereikbaar

Elektricien Utrecht 24/7 weet alles over de verschillende soorten rookmelders en regels. Als u geen tijd of energie in deze regels wilt steken willen zij dit graag voor u opknappen. Zij zijn gevestigd op het adres: Amsterdamsestraatweg 223, 3551 CC Utrecht en door onze noodservice zijn zij 24/7 bereikbaar op het nummer 085 019 6395.