Novidata
Image default
Dieren

Hoe rattengif gebruiken?

Het gebruik maken van effectief rattengif kan zeker helpen bij het bestrijden van deze dieren en ervoor te zorgen dat deze dieren zo snel mogelijk weer de ruimte waar je deze hebt gezien te verlaten. Helaas is het niet zo gemakkelijk als dat het lijkt om ratten te bestrijden. De beesten verzamelen zich snel op diverse plekken in je woning en zijn vaak niet zichtbaar. Waar het hol van de ratten zit kan je vaak niet goed vinden en ook de oorzaak is slecht te achterhalen. Er zijn een aantal stappen die je moet zetten voordat je aan de slag gaat met het rattengif. Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar de ratten daadwerkelijk vandaan komen. Dat kan je doen middels het controleren van de voorraadkast in je woning. Dit is vaak een bron van de oorzaak waar de ratten vandaan komen. Ze zijn op zoek naar eten en dat vinden ze vaak in de voorraadkast van je woning of wellicht je bedrijfspand. 

Met het rattengif aan de slag

Je herkent het hebben van een plaag aan ratten, aan de resten en troep die ze achterlaten. Dit kunnen bijvoorbeeld broodkruimels zijn, opengescheurde zakken met rijst of je ziet een spoor aan keutels in je woning liggen en dan weet je al snel hoe laat het is. Als je er snel bij bent is het zeker nog een mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met de bestrijding hiervan. Dat kan je doen door gebruik te maken van rattengif. Dit plaats je op plekken waar de ratten vandaan komen en kan je ook goed plaatsen in het spoor die ze hebben gelegd. 

Gevaarlijke stoffen

Helaas kan je als particulier geen heel sterke soorten aan rattengif aanschaffen. Simpelweg omdat dit te veel gevaarlijk stoffen bevatten en dat is niet goed voor de mens zonder dat je met bescherming aan de slag  gaat. Dit kunnen dus alleen maar bedrijven aanschaffen die zich bevinden in de agrarische sector. Ben je dus al in een vergevorderd stadium, dan kan je beter een professioneel bedrijf laten komen die het rattengif gaan verspreiden.