Novidata
Image default
Internet

Zal een DMARC-weigeringsbeleid de afleverbaarheid van uw e-mail schaden?

We zijn hier om voor eens en voor altijd een van de meest voorkomende zorgen van domeineigenaren op te helderen. Zal een DMARC-weigeringsbeleid de afleverbaarheid van uw e-mail schaden? Lang antwoord kort: Nee. Een DMARC-weigeringsbeleid kan alleen schade toebrengen aan uw e-mailbezorgbaarheid als u DMARC onjuist heeft geconfigureerd voor uw domein, of als u te nonchalant een afgedwongen DMARC policy hebt gevolgd om DMARC reporting voor uw domein niet in te schakelen . In het ideale geval is DMARC ontworpen om uw e-mailbezorgingspercentages in de loop van de tijd te verbeteren .

Wat is een DMARC-weigeringsbeleid?

Een DMARC-weigeringsbeleid is een staat van maximale DMARC-handhaving. Dit betekent dat als een e-mail wordt verzonden vanaf een bron die de DMARC-authenticatie niet doorstaat, die e-mail door de server van de ontvanger wordt geweigerd en niet bij hem wordt afgeleverd. Een DMARC-weigeringsbeleid is gunstig voor organisaties omdat het domeineigenaren helpt een einde te maken aan phishing-aanvallen, spoofing van directe domeinen en het compromitteren van zakelijke e-mail.

Wanneer moet u dit beleid configureren?

Als DMARC-experts raadt PowerDMARC aan dat, hoewel u een beginner bent op het gebied van e-mailverificatie, DMARC alleen bij monitoring de beste optie voor u is. Dit zou u helpen vertrouwd te raken met het protocol terwijl u de prestaties en leverbaarheid van uw e-mail bijhoudt. In het volgende gedeelte leest u hoe u uw domeinen eenvoudig kunt controleren.

Als u zeker genoeg bent om een ​​strenger beleid te voeren, kunt u uw domein instellen met p=reject/quarantine. Als DMARC-gebruiker moet uw belangrijkste agenda zijn om te voorkomen dat aanvallers zich met succes voordoen als u en uw klanten misleiden, wat niet kan worden bereikt met een “geen-beleid”. Het handhaven van uw beleid is absoluut noodzakelijk om bescherming tegen aanvallers te krijgen.

 

Waar kan ik fout gaan?

 

DMARC bouwt voort op protocollen zoals SPF en DKIM die vooraf moeten worden geconfigureerd om de eerste correct te laten werken. Een SPF DNS-record slaat een lijst op met geautoriseerde IP-adressen die namens u e-mails mogen verzenden. Domeineigenaren kunnen per ongeluk de registratie van een verzendend domein als geautoriseerde afzender voor SPF mislopen. Dit is een relatief veel voorkomend fenomeen bij organisaties die verschillende externe e-mailleveranciers gebruiken. Dit kan leiden tot een SPF-fout voor dat specifieke domein. Andere fouten zijn fouten in uw DNS-records en protocolconfiguraties. Dit alles kan worden vermeden door gebruik te maken van gehoste e-mailverificatieservices.

Hoe u uw e-mails kunt controleren met een DMARC Report Analyzer

Een DMARC-rapportanalysator is een alles-in-één tool waarmee u uw domeinen via één enkele interface kunt bewaken. Dit kan uw organisatie op meer dan één manier ten goede komen:

● Krijg volledige zichtbaarheid en duidelijkheid over uw e-mailstroom

● overschakelen naar een afwijzingsbeleid zonder angst voor problemen met levering

● Lees DMARC XML-rapporten in een vereenvoudigd en voor mensen leesbaar formaat

● Wijzigingen aangebracht in uw DNS-records in realtime met behulp van bruikbare knoppen zonder toegang tot uw DNS

Configureer DMARC vandaag nog veilig en correct in uw organisatie met behulp van een DMARC analyzer en elimineer permanent alle angsten met betrekking tot deliverability-problemen!