Novidata
Image default
Aanbiedingen

Waarom een steenknipper onmisbaar is bij bestratingswerkzaamheden

Als bouwexpert ben je altijd op zoek naar manieren om het werk efficiënter en beter te doen. Een tool die hierbij kan helpen is de steenknipper. Of je nu een stratenmaker bent of gewoon af en toe bestratingswerkzaamheden uitvoert, een steenknipper is geen overbodige luxe. In deze blog nemen we je mee in de voordelen van een steenknipper en waarom deze onmisbaar is voor het snijden van stenen bij bestratingen.

 

1. Precisie: Een steenknipper is ontworpen om je perfecte, gelijke stukken steen te bieden. Zoals je weet, is het handmatig opsplitsen van stenen een tijdrovende en nauwkeurige taak en het resultaat is bijna nooit perfect. Met steenknippers kun je de stenen nauwkeurig en snel op de gewenste maat knippen en heb je altijd een perfect stukje steen voor je bestrating. Dit bespaart je veel tijd en hoofdpijn.

 

2. Ergonomisch: Met een steenknipper hoef je niet meer handmatig klinkers te hakken met een hamer en beitel. Dit vermijdt zware arbeidsintensieve taken die leiden tot pijn in de rug, nek en schouder. Steenknippers hebben lange handvatten die de kracht van het knippen verdelen over het hele lichaam, waardoor het gemakkelijker wordt om langere tijd achter elkaar te werken. 

 

3. Veiligheid: Het hacken van stenen met een hamer en beitel kan leiden tot letsel en ongelukken. Bij het gebruik van een steenknipper hoef je niet dicht bij de steen te komen, waardoor je veilig blijft en de kans op letsel wordt verminderd. Daarnaast zorgt een steenknipper ervoor dat de stenen die afbreken niet in onvoorspelbare richtingen wegstuiteren, wat het risico op letsel bij derden verder vermindert.

 

4. Kostenbesparend: Steenknippers zijn vaak een betaalbare oplossing voor bouwbedrijven of straatmakers in plaats van het inhuren van een professionele stenenknipper of het aanschaffen van dure apparatuur. Als je regelmatig bestratingswerkzaamheden uitvoert, dan is de aanschaf van een steenknipper een duurzame en kosteneffectieve oplossing die zichzelf snel terugverdient, vooral als je bij Visser en Visser koopt!

 

5. Milieuvriendelijk: De toepassing van een steenknipper bij bestratingen is erg duurzaam. Het gebruik ervan zorgt ervoor dat je minder afval produceert, aangezien de stenen sneller en nauwkeuriger op maat gesneden kunnen worden. Bovendien wordt het proces van handmatig hakken van stenen niet alleen vereenvoudigd en efficiënter gemaakt, maar ook minder schadelijk voor het milieu omdat er minder stof, afval en lawaai wordt geproduceerd.