Novidata
Image default
Aanbiedingen

Veiligheid bij jou in de straat

Bij veiligheid in het verkeer denk je misschien niet direct aan het verkeer bij jou in de straat. Misschien woon je wel in een rustige wijk waar nagenoeg geen verkeer doorheen raast. Als je aan een grote weg woont heb je hier natuurlijk vaker mee te maken. Juist als je in een rustige wijk woont die kindvriendelijk is met een speeltuin voor de deur is het goed om op de veiligheid te letten. Je wil het namelijk niet op je geweten hebben dat er een kind onder je auto belandt als je even niet op zit te letten.

In woonerven is het daarom essentieel om je auto uit te rusten met extra snufjes om een goed beeld te krijgen wat er rondom de auto gebeurt bij het parkeren en het wegrijden uit de parkeervakken.

Dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je veilig uit je straat weg kan rijden zijn in deze alinea beschreven. Het is handig om je radio uit te zetten zodat je hoort wat er om je heen gebeurt. Dit lijkt misschien overbodig, maar de radio zorgt onbewust voor extra prikkels in je hersenen. Daarnaast zijn veel bestuurders de eerste 5 minuten dat ze in de auto zitten vaak aan het prutsen met hun bluetooth verbinding of het afspelen van hun favoriete muziek. Door dit te doen terwijl de auto nog stil staat ben je misschien 5 minuten later op je bestemming, maar zorg je wel voor de veiligheid in het verkeer.

Ten slotte is het essentieel om je auto in te richten met de modernste snufjes. Eén van deze snufjes is natuurlijk de welbekende achteruitrijcamera. Deze kan je bij nieuwe auto’s vaak als extra optie aanvinken tijdens het bestel proces, maar het is ook mogelijk om je oudere auto te upgraden met een draadloze achteruitrijcamera. Naast dat dit bijdraagt aan de veiligheid van je omgeving is het natuurlijk ook heel handig bij het inparkeren. Het voorkomt tevens deuken in je auto door paaltjes die je over je hoofd zou zien zonder een achteruitrijcamera.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/