Novidata
Image default
Dienstverlening

Carboxytherapie: wat is het?

Carboxytherapie is een niet-chirurgische ingreep die gedaan kan worden bij mourits huidtherapie. Het kan worden gebruikt om striae en donkere wallen onder de ogen te behandelen. In vergelijking met andere methoden om cellulitis te verminderen, is deze therapie minder ingrijpend. Carboxytherapie maakt gebruik van infusies van kooldioxide die onder de huid worden geïnjecteerd. Volgens claims verhoogt carboxytherapie de soepelheid van de huid, de doorbloeding en minimaliseert het de aanblik van lijntjes en rimpels.

Waarom gebruiken mensen carboxytherapie?

Carboxytherapie is een cosmetische ingreep die bedoeld is om littekens, striae, rimpels, donkere kringen onder de ogen en cellulitis te verminderen. Het vermogen van carboxytherapie om de collageensynthese en -circulatie te bevorderen, ligt ten grondslag aan de werkzaamheid ervan.

Waaruit bestaat carboxytherapie?

Bij carboxytherapie wordt een kleine naald gebruikt om kooldioxide net onder het huidoppervlak te injecteren. De theorie is dat wanneer kooldioxide wordt geïntroduceerd, je lichaam dit interpreteert als een zuurstoftekort en reageert door de bloedstroom naar dat deel van het lichaam te vergroten en de bloedvaten te vergroten. Als gevolg hiervan is er een toename van zuurstof die helpt bij de celregeneratie en het uiterlijk van de huid verbetert. Hoewel er geen pijn is tijdens de behandeling, kan de injectieplaats worden afgedekt met een plaatselijke verdoving. Carboxytherapie duurt slechts 15 tot 30 minuten, maar de meeste patiënten hebben meerdere sessies nodig om de beste resultaten te bereiken. Er is geen speciale voorbereiding nodig voordat u carboxytherapie krijgt; uw behandelaar zal u echter laten weten of er procedures moeten worden gevolgd.

Welke resultaten zijn mogelijk met carboxytherapie?

Carboxytherapie zou de vetophoping moeten verminderen en de huid er jonger uit laten zien. De resultaten zouden zelfs na één therapie ronde moeten worden gezien. Voor de beste resultaten worden echter maximaal zes sessies geadviseerd.

Wie is de ideale kandidaat voor carboxytherapie?

De ideale patiënt voor carboxytherapie is over het algemeen in goede gezondheid en zoekt behandeling voor striae, donkere kringen onder de ogen, cellulitis en andere problemen met de huidtextuur en teint. Patiënten met huidige infecties of huidaandoeningen mogen geen carboxytherapie krijgen.

Wat is de typische hersteltijd na carboxytherapie?

De meerderheid van de patiënten heeft geen geassocieerde downtime na carboxytherapie. Na de operatie verlaten patiënten de praktijk vaak in ongeveer een kwartier en kunnen ze meteen weer aan het werk.